Сайтът "Gullivertravel.bg" не работи.


В момента извършваме обновяване на системата.

Всички оферти в сайта са неактивни.
Екскурзия Италианската ривиера с Портофино и Чинкуе терре Залив за поети и кухня за ценители
Начало »  Eкскурзии » Екскурзии Италия »  Екскурзия Италианската ривиера с Портофино и Чинкуе терре Залив за поети и кухня за ценители
7 дни със закуски и вечери, с посещение на 5-те очарователни селца, Портофино и Рапало
7 дни / 6 нощувки
 
Маршрут:
Любляна – Генуа – Портофино- Чинкуе Тере – Сан Ремо

Резервирай дата:
07.09.2015   685 лв.  
 
12.10.2015   685 лв.  
 
 
Полезна информация:
Приказното кътче Чинкуе Тере в превод името му означава “Петте земи”. Намира се на каменистото крайбрежие на Италианската Ривиера. Чинкуе Тере е мястото, където хората в миналото са успели да създадат пет селища на самия праг на морето, далеч от цивилизацията. Заради смайващата си красота и най-вече заради издръжливостта му в надпреварата с модерния свят, то е включено в списъка на ЮНЕСКО за световно природно и културно наследство. Всяко едно от петте селища на Чинкуе Тере (Риомаджоре, Манарола, Корниглия, Вернаца и Монтеросо ал Маре) е съхранило своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, което местните хора предават и на своите гости. От всички селища, най-красиво и най- любимо на туристите в Вернаца. Вернаца обаче е и забранена земя за модерните форми на транспорт. Местните хора и днес използват малки лодки, за да да се придвижват, така както са правели в миналото техните предци. За туристите Вернаца прилича на умален, провинциален вариант на Венеция. Сред забележителностите на градчето освен руните на замъка в покрайнините, интересната църква в центъра и терасите с лозя, които се простират по склоновете на съседния хълм, няма някакви специални атракции. И въпреки липсата на плаж и на всички удобства на модерните курорти, това е една от най-предпочитаните дестинации на Италианската Ривиера. Тъй като до Чинкуе Тере не може да се стигне с кола, италианските власти съветват туристите да оставят автомобилите си в град Специя и от там да хванат влак до което и да от петте селища.
Програма

1 Ден София – Словения
Отпътуване в 08:00 от Националния стадион „В.Левски”. Вечерта пристигане в Словения, района на Любляна. Вечеря. Нощувка.

2 Ден Словения-Сан Ремо
Закуска. Кратка разходка в Любляна. Отпътуване за Италия, за Сан Ремо – известният курорт на Лигурската Ривиера, чиято слава се дължи и на Фестивала на Италианската песен. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка.

3 Ден Генуа и Портофино Влюбих се в Портофино…” пее френската звезда Далида
Закуска. Туристическа обиколка на Генуа, вечната съперница на Венеция за владение на Средиземноморието – Старият град(под закрилата на Юнеско), Катедралата Сан Лоренцо с изрисуван купол от генуезкия Микеланджело – Ладзаро Тавароне, Двореца на дожите, Пиаца де ферари-сърцето на стария град с големия площад и великолепния набор от пищни сгради - операта, банките, които са финансирали всички европейски монархии, Старото пристанище и Аквариума.
Следобед свободно време или по желание екскурзия до емблематичното Портофино- Скрито в тесния залив, невидимо и почти недостъпно, древно рибарско селище, станало международно известен символ. Перлата на италианската Ривиера е създадена от Римляните и е едно от най-красивите средиземноморски пристанища.Първоначалното му наименование е било „Portus Delphini”, което в превод означава „Пристанището на делфините”. Круиз Рапало-Портофино-Рапало.Дегустирайте местният специалитет - една къса, усукана като фитилчета божествена паста с песто с чаша десертното вино Sciaccetra - от специални сортове грозде за стафиди, с кехлибарено-златист цвят и аромат на кайсия и акация. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 Ден Чинкуе Тере -пет селца между небето и морето
Закуска и отпътуване за Чинкуе тере , буквално „пет земи”, невероятен природен феномен на брега на Лигурско море, състоящ се от пет надвиснали над морската бездна селца, разположени на стръмни планински скали, до които неотдавна се е стигало само по море. Живелият дълго тук италиански лирик Еудженио Монтале го нарича "къшей земя за изнурени рибари, отрудени селяни и отчаяни… мечтатели". Иначе в справочниците "къшеят" е по-известен като "Петте земи"- Монтеросо, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре,живописно пръснати из „Залива на поетите.” С бавен панорамен влак откриваме различния свят на „петте земи”. Тук се произвежда небезизвестната по цял свят Аншоа в сол от Монтеросо, уникалното бяло сухо вино Чинкуе Терре,отглеждат се много кедрови ядки и тук е родината на вездесъщото в италианската кухня Песто Дженовезе. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

5 Ден Сан Ремо
Закуска. Свободно време за разходка и плаж. Вечеря и нощувка.

6 Ден – Сан Ремо - Словения
Закуска. Отпътуване за Словения. Следобед пристигане и настаняване в хотел в района на Любляна. Свободно време. Вечеря и нощувка

7 Ден Словения– София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:
  • 6 нощувки със закуски в хотели три звезди – четири в Сан Ремо , две в Любляна
  • 6 вечери
  • Транспорт с комфортен автобус
  • Екскурзовод на български език
  • медицинска застраховка "Помощ при пътуване" до 2000 евро на компания ЗАД "Булстрад живот" АД с адрес: гр. София, ул. "Света София" № 6.

Допълнително се заплащат:
  • Екскурзия до Портофино- 28 Е
  • Екскурзията до Чинкуе терре – 25 Е
  • Входни такси за посещаваните обекти
  • допълнителна медицинска застраховка - 8 лв., над 65 г. – 12 лв., над 70 г. – 16 лв.; над 75 г. - 24 лв.
  • По желание Застраховка „Отмяна на пътуване”


Промоции ; Уикенди ; Круизи ; Карнавали

Празници :
Екскурзии за Априлската Ваканция ;
Екскурзии за майските празници


Други екскурзии в Италия:
Екскурзия до Рим, Флоренция, Венеция
Екскурзия до Рим - три монети във фонтана
Почивка на Неаполитанския залив
Сицилия - Любовта на юга
Сицилия и Малта - където мафията говори тихо за любов
Екскурзия до Италианските езера
Eкскурзия Флоренция и Венеция - Ренесансова Италия
Екскурзия Корсика и Сардиния
Екскурзия Върхът на Италианския ботуш
Екскурзия Тоскана - кулинарно изкушение
Екскурзия Лигурската ривиера с Портофино и Чинкуе тере
Екскурзия Корсика и Сардиния-самолет
Екскурзия - От песто до паеля

Други екскурзии в Европа :
Екскурзия в Италия - Рим, Венеция, Флоренция, Сицилия и др. ; Екскурзия в Португалия ; Екскурзия в Скандинавия ; Екскурзия в Германия ; Украина ; Екскурзия в Румъния ; Екскурзия в Холандия ; Екскурзия в Хърватия ; Екскурзия в Турция ; Екскурзия в Англия ; Екскурзия в Белгия, Бенелюкс ; Екскурзия в Австрия, Виена ; Екскурзия във Франция, Париж, Френска ривиера ; Екскурзия в Гърция ; Екскурзия в Италия ; Екскурзия в Испания, Андалусия ; Екскурзия в Ирландия ; Екскурзия в Швейцария ; Екскурзия в Русия, Санкт Петербург, Прибалтика ; Екскурзия Словения ; Екскурзия в Македония ; Гурме Екскурзии ; Екскурзии 55+

Далечни Дестинации :
Екскурзия в Мароко ; Екскурзия в Перу ; Екскурзия в Дубай ; Екскурзия в Бразилия ; Екскурзия в Китай ; Екскурзия в Израел ; Екскурзия в Мексико ; Екскурзия в Сингапур и Бали ; Екскурзия в Йордания, Сирия, Ливан ; Екскурзия в САЩ

Екскурзии в Европа с автобус ; Екскурзии със самолет